Romige pasta met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige pasta met kippendijreepjes

Romige pasta met kippendijreepjes

met courgette, paprika en zongedroogde tomaten

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

90 gram

Casarecce

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Paprikareepjes

100 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

15 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3266 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels7.4 g
Eiwitten38 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de casarecce.
  • Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm, de ui in halve ringen en snijd de zongedroogde tomaten klein.  
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de casarecce 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de knoflook en de kippendijreepjes toe en bak 4 minuten.
  • Voeg de courgette, paprikareepjes, zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten. 
Saus maken
3
  • Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven.
  • Laat de saus 2 minuten al roerend inkoken (zie Tip).
  • Voeg de casarecce toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus heel waterig? Zet het vuur dan hoog en laat de saus wat langer inkoken.

Serveren
4
  • Verdeel de casarecce met groenten over diepe borden.
  • Garneer met de geraspte kaas.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.