Romige pasta pesto met kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, knoflook en cayennepeper.

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Courgette

65 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Mosterd)

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Pesto-vinaigrette

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4083 kJ
Energie (kcal)976 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers23 g
Vezels7 g
Eiwitten46 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de sjalot. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken. Halveer de cherrytomaten.

Kip bakken
2

Kook de penne, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet af en laat uitstomen. Bewaar wat van het kookvocht. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de kippendrijreepjes toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 6 minuten.

Saus maken
3

Voeg de kookroom en de pesto-vinaigrette toe en roer goed. Laat de saus tot gewenste dikte inkoken. Voeg de cherrytomaten, de penne en 1 el kookvocht per persoon toe en verwarm nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de pasta pesto met kip over de borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.