Ragù bianco is een Italiaanse saus met vlees of gevogelte, die je lang laat pruttelen. Bekender nog dan ragù bianco is de rode variant: ragù alla bolognese.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
70 gram
Champignons
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
90 gram
Casarecce
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
25 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Snijd de champignons in kwarten. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes van 1/2 cm dik.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 4 - 6 minuten (zie Tip). Voeg de courgette en de Italiaanse kruiden toe en bak nog 4 - 6 minuten, of tot alle groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Champignons nemen in de pan eerst alle olie op, waardoor het lijkt alsof ze aanbakken. Voeg niet meer olie toe – na enkele minuten laten de champignons het weer los.
Voeg de pasta toe aan de pan en kook 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Kook ondertussen 50 ml water per persoon in een waterkoker. Snipper de ui.
Verhit de overige olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Schenk het kokende water en de wittewijnazijn in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de kookroom toe. Meng goed, draai het vuur laag en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
Voeg de pasta toe aan de hapjespan of grote koekenpan en meng goed. Meng vervolgens de champignons, courgette, 2/3 van de geraspte kaas en flink wat zwarte peper door de pasta.
Verdeel de pasta over diepe borden. Bestrooi met de overige geraspte kaas.