Romige ragù bianco met rundergehakt en penne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige ragù bianco met rundergehakt en penne

Romige ragù bianco met rundergehakt en penne

met champignons en courgette

Ragù is een Italiaanse saus met vlees of gevogelte, die je lang laat pruttelen. Bekender nog dan ragù bianco is de rode variant: ragù alla bolognese.

Labels:
Familie
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

0.08 zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

125 gram

Champignons

90 gram

Penne

½ stuk(s)

Sjalot

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

25 gram

Biologische crème fraîche

25 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)897 kcal
Energie (kJ)3752 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers12 g
Vezels4.3 g
Eiwitten41 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in halve plakken van 1/2 cm dik. Meng de courgette op een bakplaat met bakpapier met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/4 tl gedroogde rozemarijn, peper en zout. Bak 20 – 30 minuten in de oven, of tot de courgette bruin en gaar is.

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar verwerk slechts 2/3 hiervan in het gerecht. Van de overige gekookte pasta maak je de volgende dag eenvoudig en snel een lunchsalade.

Champignons bakken
2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snijd de champignons in kwarten. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 10 - 12 minuten, of totdat ze gaar zijn.

Tip: Champignons nemen in de pan eerst alle olie op, waardoor het lijkt alsof ze aanbakken. Voeg niet meer olie toe – na enkele minuten laten de champignons het weer los.

Penne koken
3

Voeg de penne toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng ondertussen 50 ml water per persoon aan de kook. Snipper de sjalot.

Saus maken
4

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Schenk het kokende water en de wittewijnazijn in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de crème fraîche toe. Meng goed, draai het vuur laag en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.

Pasta mengen
5

Voeg de penne toe aan de hapjespan of grote koekenpan en meng goed. Meng vervolgens ook de champignons, flink wat zwarte peper en het grootste deel van de geraspte kaas door de pasta.

Serveren
6

Verdeel de pasta over diepe borden en serveer met de courgette. Bestrooi met de overige geraspte kaas.