Romige soep met garnalen en kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige soep met garnalen en kokosmelk

Romige soep met garnalen en kokosmelk

Met verse mais, tomaat en aardappel

Deze romige soep is geïnspireerd op chowder, een soep uit de Verenigde Staten. Chowder bestaat in vele soorten en maten maar het is altijd een stevige soep, meestal gemaakt met room of melk. Eén van de bekendste chowders is clam chowder uit New England, met kokkels (clams). Wij geven de soep een eigen twist met kokosmelk en garnalen.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

200 gram

Vastkokende aardappelen

½ tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Laurierblad

½ stuk(s)

Maiskolf

2 stuk(s)

Tomaat

10 spriet(en)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

90 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

125 gram

Kokosmelk

Zelf toevoegen

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2774 kJ
Energie (kcal)663 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd26 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels8 g
Eiwitten22 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Mes
Keukenpapier
Koekenpan
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 225 ml water persoon aan de kook. Snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 11/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de sjalot met een snuf zout 3 minuten. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog 1/2 minuut.

Aardappelen koken
2

Voeg de aardappelen toe aan de pan, schenk het kokende water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.

Snijden
3

Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Snijd de tomaat in grove stukken en snijd de bieslook fijn.

Garnalen bakken
4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

Soep koken
5

Voeg de maiskorrels, de tomaat en de kokosmelk toe aan de pan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe en verhit nog 1/2 minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.