Wat maakt broccoli een supergroente - de grote hoeveelheid aan a) vitaminen, b) vezels of c) ijzer? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
35 gram
Semi-gedroogde tomaten
90 gram
Spaghetti
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
1 tl
Gedroogde oregano
40 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte belegen geitenkaas
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
75 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
Snijd de semi-gedroogde tomaten klein. Kook de spaghetti, afgedekt, 6 – 8 minuten in de pan met deksel.Voeg na 1 – 3 minuten de broccoli toe aan de spaghetti. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de spaghetti, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.