Romige spaghetti met broccoli en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige spaghetti met broccoli en courgette

Romige spaghetti met broccoli en courgette

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten

Dit gerecht bevat ongeveer 200 g broccoli per portie - dat levert je meer vitamine C dan de ADH!

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

90 gram

Spaghetti

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

40 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte belegen geitenkaas

5 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)848 kcal
Energie (kJ)3547 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers13 g
Vezels13 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de pasta en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Koken
2

Kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 minuten de broccoli toe aan de pasta. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de semi-gedroogde tomaten klein en bewaar de olie waar ze in zitten.

Roomsaus maken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook, courgette en gedroogde oregano 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de pasta, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 3 minuten. Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.

Tip: Houd je van een geroosterde smaak? Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.