Romige spaghetti met broccoli en walnoot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige spaghetti met broccoli en walnoot

Romige spaghetti met broccoli en walnoot

met rozemarijn, spitskool en grana padano

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Noord-Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ takje(s)

Verse rozemarijn

90 gram

Spaghetti

10 gram

Walnootstukjes

200 gram

Spitskool en broccoli

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Grana Padanovlokken DOP

4 ml

Olijfolie met rozemarijn

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)861 kcal
Energie (kJ)3604 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels10.2 g
Eiwitten31 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, 6 - 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Bakken
2

Verwarm 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de sjalot, knoflook, rozemarijn en walnootstukjes 2 minuten op middelmatig vuur. Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon en voeg de spitskool en broccoli toe. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de hapjespan en voeg 1 el water per persoon toe. Roerbak 3 minuten. Dek vervolgens de hapjespan af en bak nog 7 minuten op middelmatig vuur.

Saus maken
3

Voeg de kookroom, de helft van de grana-padanovlokken en de spaghetti toe aan de groenten. Verhit het geheel nog 2 minuten en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met de olijfolie met rozemarijn.

Serveren
4

Verdeel de spaghetti met saus en groenten over diepe borden. Garneer met de overige grana-padanovlokken.