Romige spaghetti met paddenstoelen en truffelolie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige spaghetti met paddenstoelen en truffelolie

Romige spaghetti met paddenstoelen en truffelolie

met rozemarijn en gemengde sla

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Ui

175 gram

Gemengde paddenstoelen

½ stuk(s)

Citroen

20 gram

Rucola en veldsla

75 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

8 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)879 kcal
Energie (kJ)3678 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers8 g
Vezels8.2 g
Eiwitten28 g
Zout1 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Saladekom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de spaghetti in 8 - 10 minuten al dente. Giet af en bewaar een deel van het kookvocht. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Snipper de kleine rode ui en snijd de paddenstoelenmix grof. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

Tip: Deze citroen is biologisch. Hij ziet er misschien niet perfect uit, maar hij smaakt heerlijk en je kunt de schil zonder zorgen gebruiken.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de paddenstoelenmix en de rozemarijn toe en bak 3 - 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de rucola en veldsla erdoor.

Afwerken
3

Voeg de spaghetti en de kookroom toe aan de hapjespan met de paddenstoelenmix. Voeg per persoon 50 ml kookvocht en 1/8 bouillonblokje toe, verhoog het vuur en laat 3 - 4 minuten inkoken. Haal de hapjespan van het vuur en voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 tl citroenrasp, de truffelolie en de helft van de geraspte Italiaanse kaas toe. Breng ruim op smaak met peper en zout en meng goed door.

Serveren
4

Verdeel de spaghetti over de borden. Schep wat rucola en veldsla op de pasta. Garneer met de overige Italiaanse kaas en eventueel met citroenrasp naar smaak.

Tip: Paddenstoelen zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten en volkoren granen.