Courgettes zijn eigenlijk vruchten, maar worden vaak als groenten behandeld. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vitamine C en vezels, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor diverse maaltijden!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
50 gram
Paprikareepjes
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ pak(ken)
Gemengde bonen
100 gram
Passata
20 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
20 gram
Grana Padanovlokken DOP
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
75 gram
Jasmijnrijst
25 gram
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½ tl
Suiker
25 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
2 el
Water
naar smaak
Peper en zout
Tip: Snijd niet te diep in het vruchtvlees, zodat de schil heel blijft.
Tip: Is het lastig om 25 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer, of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?