Courgette met romige bonenstoof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgette met romige bonenstoof

Courgette met romige bonenstoof

met rijst, Grana Padano en groene pesto

Door een ruitjespatroon in het vruchtvlees van de courgette te snijden, zorg je ervoor dat de courgette gelijkmatig gaart en smaken absorbeert. Deze techniek is perfect om te grillen, bakken of braden!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Paprikareepjes

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ pak(ken)

Gemengde bonen

100 gram

Passata

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

75 gram

Jasmijnrijst

25 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

25 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3390 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten38.3 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten84.4 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels12.7 g
Eiwitten25.2 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Zeef
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Halveer de courgette in de lengte. Kerf in elke courgettehelft een ruitpatroon (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel op hoog vuur en bak de courgette 2 - 3 minuten op de gekerfde kant. 
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe aan de koekenpan. Draai de courgette om en bak, afgedekt, 7 - 8 minuten.

Tip: Snijd niet te diep in het vruchtvlees, zodat de schil heel blijft.

Groenten bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de bonen uitlekken in een vergiet.
  • Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de Siciliaanse kruidenmix, de knoflook en de paprikareepjes 1 minuut.

Tip: Is het lastig om 25 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer.

Stoof maken
3
  • Voeg de passata, de bouillon, bonen, zwarte balsamicoazijn en de suiker toe en breng aan de kook. Laat de stoof, afgedekt, 4 - 5 minuten zachtjes inkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de crème fraîche en de helft van de Grana Padano door de stoof. Breng opnieuw kort aan de kook.
Serveren
4
  • Haal vervolgens de hapjespan van het vuur en breng de stoof op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de stoof over de rijst. Leg de courgette op de stoof. 
  • Garneer met de pesto en de overige Grana Padano.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?