Zeekraal is een bijzondere groente. Het is bestand tegen zout en kan zelfs op het strand of in de duinen groeien. Doordat zeekraal zelf ook een zoute smaak heeft, hoef je dus minder zout toe te voegen aan dit gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1.5 stuk(s)
Ui
3 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Broccolini
½ stuk(s)
Citroen
125 gram
Verse pappardelle
50 gram
Zeekraal
1 stuk(s)
Roodbaarsfilet
10 gram
Kappertjes
25 ml
Basilicumcrème
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Extra vierge olijfolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm. Halveer eventuele dikke stronkjes broccolini ook in de lengte. Snijd de citroen in parten.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui en knoflook 3 minuten. Kook de pappardelle ondertussen in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water.
Tip: Trek de pappardelle voorzichtig uit elkaar voordat je ze aan de pan met water toevoegt.
Voeg de broccolini toe aan de hapjespan en bak 7 minuten. Voeg ook de zeekraal toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Dep ondertussen de roodbaars droog met keukenpapier en wrijf de huid in met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kappertjes samen met de roodbaars 3 - 4 minuten op de huid. Verlaag het vuur als dit te hard gaat. Draai voorzichtig om en bak nog 2 minuten op de andere zijde.
Voeg ondertussen de pappardelle en basilicumcrème toe aan de hapjespan met broccolini en roer door tot alles warm is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pappardelle over de borden. Leg de roodbaars erbovenop. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de citroenpartjes