Romige tomatensoep met parmezaanchips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige tomatensoep met parmezaanchips

Romige tomatensoep met parmezaanchips

alleen opwarmen | met crostini, kruidenolie en balsamicocrème

MISE EN PLACE

Eerder op de dag:

  • Maak de kruidenolie
  • Bereid de crostini's
  • Maak de parmezaanchips
Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Tomatencrèmesoep

(Bevat Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Lupine, Mosterd, Eieren, Rogge, Selderij, Sulfiet, Walnoten, Pinda's, Gluten, Vis, Tarwe, Spelt, Gerst, Kamut, Haver, Sesamzaad, Amandelnoten, Hazelnoten)

½ stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2752 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten51.9 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten36.2 g
waarvan suikers4 g
Vezels2 g
Eiwitten10.8 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Spatel
Rasp
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Je kunt verschillende onderdelen van de gerechten alvast voorbereiden. Zie hiervoor de kookplan-informatie op de voorkant van de receptkaart.

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kleine kom de verse kruiden met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Crostini's maken
2
  • Snijd de ciabatta in plakjes en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een kleine kom de olijfolie met de Italiaanse kruiden. Besmeer de ciabattaplakken met de Italiaanse-kruidenolie.
  • Bak de crostini 8 - 10 minuten in de oven.
  • Pel de knoflook en wrijf de knoflookteen over de geroosterde crostini.
Parmezaanchips maken
3
  • Rasp de Parmigiano Reggiano fijn.
  • Maak op de bakplaat met bakpapier kleine cirkels van 1 el geraspte kaas per cirkel.
  • Bak de chips 8 - 10 minuten, of tot ze goudbruin kleuren.
  • Laat de parmezaanchips volledig afkoelen en haal ze voorzichtig met een spatel van de bakplaat af.
Serveren
4
  • Verwarm kort voor het serveren de soep 4 - 5 minuten in een pan op laag vuur. Roer af en toe door om aanbranden onderin de pan te voorkomen.
  • Serveer de soep in kommen en besprenkel met room, balsamicocrème en de verse-kruidenolie.
  • Garneer met de parmezaanchips.
  • Serveer met de crostini's.