Rucolastamppot met kruidenkaasblokjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rucolastamppot met kruidenkaasblokjes

Rucolastamppot met kruidenkaasblokjes

Met courgette en tomaat

Dit is een stamppot met een twist. Licht pittig door de rucola en tegelijkertijd fris en romig door de crème fraîche en kruidenkaasblokjes. Om het gerecht een zomers tintje te geven, gebruiken we courgette, tomaten en verse basilicum.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

60 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

3 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3188 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Schil of was de aardappelen (colomba) grondig en snijd in kwarten (zie tip). Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel met een beetje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de courgette in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaten. Scheur de rucola en basilicum klein.

Pitten roosteren
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
4

Verhit dezelfde koekenpan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de courgette 6 minuten. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

Op smaak brengen
5

Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de crème fraîche, roomboter en mosterd toe. Roer de courgette, tomaten, de helft van de kruidenkaasblokjes, de helft van de rucola en de helft van het basilicum door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Maak op elk bord een bedje van de overige rucola en verdeel de stamppot hierover. Verdeel de overige kaas en basilicum over de stamppot en garneer met de zonnebloempitten.