Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Rosevalaardappelen
125 gram
Kastanjechampignons
65 gram
Rode cherrytomaten
2 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Groene peper
¼ stuk(s)
Sjalot
4.95 gram
Verse bladpeterselie en koriander
5 gram
Verse oregano
1 stuk(s)
Rumpsteak
20 gram
Rucola
20 gram
Gezouten amandelen
(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan of koekenpan en bak de aardappelpartjes 20 – 23 minuten op middelhoog vuur, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Halveer de rode cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de groene peper. Snijd de sjalot, de groene peper en de verse bladpeterselie, koriander en oregano zeer fijn (zie TIP). Voeg toe aan een kleine kom en meng met de olijfolie, de helft van de zwarte balsamicoazijn, de helft van de knoflook en peper en zout naar smaak.
Tip: Heb je een keukenmachine? Maak dan de chimichurri hier in!
Dep de rumpsteak droog met keukenpapier. Verhit de overige boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rumpsteak 1 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Zet de pan terug op het vuur en voeg de kastanjechampignons en de overige knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout en bak 4 – 5 minuten. Blus daarna af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, de overige zwarte balsamicoazijn en peper en zout naar smaak tot een dressing. Voeg de rucola, de rode cherrytomaten en de amandelen toe en meng goed. Snijd de rumpsteak in plakken.
Verdeel de rumpsteak over de borden. Verdeel ook de champignons, de salade en de roseval aardappelen over de borden. Garneer de rumpsteak en de champignons met 11/2 el chimichurri per persoon en serveer met de mayonaise. Verdeel de overige chimichurri over de champignons.