Rundergehaktballetjes met köftekruiden en krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rundergehaktballetjes met köftekruiden en krieltjes

Rundergehaktballetjes met köftekruiden en krieltjes

met Griekse salade met witte kaas en kruidenyoghurt

De rundergehaktballetjes zijn alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

200 gram

Krieltjes

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

25 gram

Biologische volle yoghurt

¾ tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)697 kcal
Energie (kJ)2916 kJ
Vetten34.8 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten48.9 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels9.9 g
Eiwitten42.7 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng ze in een kom met het paprikapoeder, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de krieltjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout.

Salade maken
2

Snijd de rode ui in halve ringen (zie Tip). Snijd de tomaat in partjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng de groenten in een saladekom met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan in de volgende stap mee met de gehaktballen.

Balletjes bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballen in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 8 minuten, of tot de gehaktballen gaar zijn.

Kruiden-yoghurt maken
4

Hak de verse kruiden fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

Salade afmaken
5

Verkruimel de witte kaas. Voeg de witte kaas en de overige verse kruiden toe aan de saladekom en meng door de salade. Besprenkel de salade met extra vierge olijfolie naar smaak.

Serveren
6

Serveer de gehaktballen op een bord en besprenkel met wat kruiden-yoghurt. Serveer de krieltjes en salade ernaast. Serveer de overige kruiden-yoghurt ernaast.