Entrecote met kalfsjus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Entrecote met kalfsjus

Entrecote met kalfsjus

met frisse botersla en Parmezaanfrieten met truffelaroma

Botersla bevat wel 2 tot 4 keer meer bladeren dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes ongeveer even groot en zijn ze mals en zacht van smaak.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ head

Botersla

250 gram

Aardappelen

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

½ stuk(s)

Ui

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

1 stuk(s)

Laurierblad

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

60 gram

Kalfsjus

(Bevat Selderij)

1 stuk(s)

Entrecote

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

2.5 tl

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3562 kJ
Energie (kcal)851 kcal
Vetten49.9 g
waarvan verzadigd18.9 g
Koolhydraten48.8 g
waarvan suikers2 g
Vezels11.1 g
Eiwitten50.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Friet bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal het vlees uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano. Haal de bakplaat 2 minuten voordat de frieten klaar zijn uit de oven en bestrooi de frieten met de Parmigiano Reggiano. Laat nog 2 minuten gratineren in de oven.

Saus maken
2

Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter persoon in een steelpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 - 2 minuten. Blus af met de kalfsjus en voeg het laurierblad en 1/2 tl rodewijnazijn per persoon toe. Laat het geheel 10 - 12 minuten inkoken, of tot er een stroperige saus ontstaat (zie Tip).

Tip: Let goed op dat de saus niet te ver inkookt. Gebeurt dit toch? Voeg dan eventueel nog wat water, wijn of fond toe.

Runderlende bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de runderlende in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak 2 - 3 minuten per kant. Haal de runderlende uit de pan, leg in een ovenschaal, breng op smaak met peper en zout en bak de laatste 5 - 10 minuten met de de frieten mee in de oven (zie Tip).

Tip: De garingstijd is afhankelijk van je oven. Houd je niet zo van rosé vlees? Bak dan in ieder geval 6 minuten of schroei iets langer dicht.

 

Dressing maken
4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el mayonaise, 1/2 tl mosterd en 1 1/2 tl rodewijnazijn (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Heb je geen mayonaise in huis? Gebruik dan 1 el yoghurt of extra vierge olijfolie per persoon.

Salade aanmaken
5

Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de botersla in fijne repen. Voeg de botersla en komkommer toe aan de saladekom met dressing. Meng goed door elkaar.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

 

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Besprenkel de frieten met de extra vierge olijfolie met truffelaroma. Leg de runderlende erbij en giet de kalfsjus erover. Serveer met de salade en de overige mayonaise.