Chili met rundergehakt en tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili met rundergehakt en tortillachips

Chili met rundergehakt en tortillachips

met avocado, rijst, bonen en mais

.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

70 gram

Mais in blik

¼ pak(ken)

Gemengde bonen

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Paprika

¼ bosje(s)

Bosui

25 gram

Bieten-tortillachips

Zelf toevoegen

25 ml

Water

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3553 kJ
Energie (kcal)849 kcal
Vetten28.2 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten105.4 g
waarvan suikers21.4 g
Vezels15.5 g
Eiwitten35.8 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan
Sieve
Grote wok of hapjespan

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de paprika in reepjes. 
  • Laat de mais en gemengde bonen uitlekken in een vergiet. 

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik slechts 2/3. De overige rijst, kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt, de paprika en de Mexicaanse kruiden toe (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en bak 4 minuten.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

 

Stoof afmaken
3
  • Voeg de tomatenblokjes, mais, gemengde bonen en 25 ml water per persoon toe.
  • Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 5 minuten zachtjes koken (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de chili nog niet dik genoeg? Laat het dan nog wat langer koken zodat het vocht verdampt.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en leg de chili erbovenop.
  • Verdeel de avocado erboven en tortillachips ernaast (zie Tip).

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Serveer de maaltijd met de helft van de tortillachips. Van de overige tortillachips kan je de volgende dag genieten.