Salade met Duitse biefstuk en pestodressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met Duitse biefstuk en pestodressing

Salade met Duitse biefstuk en pestodressing

Met parelcouscous, gebakken portobello, tomaat en rucola

In nog geen 20 minuten aan tafel en tóch een maaltijd om trots op te zijn. Het ster-ingrediënt in deze maaltijdsalade is de Duitse biefstuk: grofgemalen biefstuk in de vorm van een burger. Net als tartaar kun je dit vlees rauw eten.

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Portobello

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

1 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Soja, Eieren, Gluten, Selderij, Mosterd)

40 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3471 kJ
Energie (kcal)830 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels7 g
Eiwitten39 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Parelcouscous koken
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af, roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakken en de tomaat in parten.

Bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de portobello, peper en zout toe en roerbak in 5 - 6 minuten goudbruin.

Mengen
4

Meng in een kleine kom de groene pesto, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

Bakken
5

Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 - 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout. Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, de rucola en de helft van pestodressing. Voeg daarna de parelcouscous toe en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden. Leg de portobello en de Duitse biefstuk erop en garneer met de overige pestodressing.