Salade met garnalen en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met geitenkaas, kerriedressing en cherrytomaten

Appels zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en antioxidanten, wat je lichaam een krachtige boost geeft.

Allergenen :
Schaaldieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

125 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Avocado

25 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3609 kJ
Energie (kcal)862 kcal
Vetten41.6 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten79.1 g
waarvan suikers21 g
Vezels10.1 g
Eiwitten37.1 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Wok of hapjespan
Saladekom

Instructies

Orzo koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de orzo en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. 
  • Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten bereiden
2
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne staafjes.
  • Hak de verse peterselie en bieslook fijn.
Kerriedressing maken
3
  • Pers 1/4 citroen per persoon uit boven een kom. Voeg de hollandaisesaus, honing en het kerriepoeder toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op hoog vuur en bak de zonnebloempitten in 1 - 2 minuten knapperig. Haal uit de pan en houd apart tot serveren.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de garnalen 3 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de avocado, appel, cherrytomaten, orzo en de helft van de verse kruiden.
  • Voeg 1 el kerriedressing per persoon toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de salade op een bord en leg de garnalen erbovenop. Verkruimel de geitenkaas eroverheen en garneer met de zonnebloempitten en overige verse kruiden.
  • Serveer met de overige kerriedressing naar smaak.