Salade met gegrilde kip en caesar-style dressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met gegrilde kip en caesar-style dressing

Salade met gegrilde kip en caesar-style dressing

met knoflookcroutons

Wist je dat parmigiano reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Allergenen :
Mosterd
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ head

Botersla

¼ stuk(s)

Citroen

65 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

⅗ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)764 kcal
Energie (kJ)3196 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers5 g
Vezels7.2 g
Eiwitten39 g
Zout2 g

Benodigdheden

Saladekom
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom. Snijd de sla grof en zet apart in een grote saladekom.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Kip bakken
2

Snijd het broodje in repen en vervolgens in blokjes van ongeveer 2 cm. Meng in een kom 1 el olijfolie per persoon met het brood, de helft van de knoflook, peper en zout. Verdeel het geheel over de bakplaat met bakpapier. Bak de blokjes brood 8 - 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.

Tip: Zorg ervoor dat de olijfolie goed is verdeeld over het brood. Voeg eventueel wat meer olijfolie toe voor een extra knapperig resultaat.

Dressing maken
3

Rasp de parmigiano reggiano. Meng in een kleine kom de mayonaise, de parmigiano reggiano en per persoon: 1 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, een mespuntje knoflook, 1 el water en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel meer citroensap en knoflook toe. Meng de dressing vlak voor serveren met de sla.

Serveren
4

Snijd de kipfilet in reepjes. Verdeel de salade over de borden. Garneer met de tomaat, kipfilet en de knoflookcroutons.