.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Venkel
1 stuk(s)
Nectarine
45 gram
Parelcouscous
10 gram
Amandelschaafsel
½ blik(ken)
Linzen
5 gram
Verse munt
100 gram
Halloumi
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Rucola
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
100 ml
Zoutarme groentebouillon
2 tl
Suiker
2 el
Zwarte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snipper de venkel en meng in een grote kom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.
Snijd de nectarine in parten. Verdeel de nectarine over een bakplaat met bakpapier. Bak de nectarine 10 - 15 minuten in de oven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Is je nectarine nog niet helemaal rijp? Bak de parten dan wat langer in de oven.
Verhit per persoon 2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker in een steelpan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt. Laat de azijn en suiker 4 - 5 minuten heel zacht pruttelen. Zet het vuur daarna uit en verwarm vlak voor serveren.
Verhit een koekenpan, zonder olie, en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 1 - 2 cm.
Tip: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Ook zitten ze boordevol vezels en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de halloumi 3 - 4 minuten rondom krokant. Meng de rucola, parelcouscous, linzen, nectarine, munt, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout door de venkel.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de halloumi en het amandelschaafsel. Besprenkel met de zwarte balsamicostroop en extra vierge olijfolie naar smaak.