Salade met nectarine, varkensfilet en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met nectarine, varkensfilet en sperziebonen

Salade met nectarine, varkensfilet en sperziebonen

met blauwe kaas, spek en een broodje

.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Spelt

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Gele nectarine

½ stuk(s)

Gele paprika

50 gram

Blauwekaasblokjes

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Spelt Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

10 gram

Walnootstukjes

1 stuk(s)

Varkensfilet

2 plak(ken)

Ontbijtspek

40 gram

Salademix met zonnebloemscheuten

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)746 kcal
Energie (kJ)3119 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers6 g
Vezels11.1 g
Eiwitten49 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de nectarine in plakjes. Snijd de gele paprika in dunne repen. Verbrokkel de Danablu.

Haricots verts koken
2

Zorg dat de sperziebonen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. Het is niet erg als de boontjes afkoelen.

Broodje bakken
3

Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven. Verhit een hapjespan of grote koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Varkensfilet bakken
4

Dep de varkensfilet droog met keukenpapier en smeer aan een kant in met 1 tl mosterd per persoon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de pan van de walnoten op middelhoog vuur en bak de varkensfilet in 2 - 3 minuten per kant gaar. Bak het ontbijtspek tegelijk mee tot het krokant is. Haal beide uit de pan en laat de varkensfilet rusten onder aluminiumfolie tot je gaat serveren.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon 1tl honing, 1tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout tot een gladde dressing. Meng er de sperziebonen, gemengde salade en paprikareepjes doorheen.

Serveren
6

Schep de salade op het bord en garneer met de nectarine, Danablu, gebakken ontbijtspek en walnootstukjes. Snijd de varkensfilet in dunne plakken en leg ernaast. Serveer met het bierbostelbroodje.