Salade met peer, blauwe kaas en walnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met peer, blauwe kaas en walnoten

Salade met peer, blauwe kaas en walnoten

Met gepofte aardappel en courgettelinten

Net als aardbeien met balsamicoazijn, watermeloen met feta, of appel met makreel vormen peer en blauwe kaas een verrassend lekkere combinatie. Het geheim zit hem bij dit duo in de combinatie van vet, zout en zuur. De walnoten waarmee je de salade garneert zorgen niet alleen voor een lekkere bite, het zijn ook nog eens de enige noten die rijk zijn aan omega 3-vetzuren. Dit beschermt je tegen hart- en vaatziekten.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

15 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Peer

40 gram

Gemengde sla

40 gram

Danablu

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

¼ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2770 kJ
Energie (kcal)662 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels8 g
Eiwitten19 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Bakplaat
Fruitmesje
Koekenpan
Saladekom
Bord

Instructies

Aardappelen poffen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten, snijd de eventuele grotere aardappelen in zessen. Verdeel de aardappelen over 1 vel aluminiumfolie per persoon, besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en pof de aardappelen 35 – 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

Snijden
2

Hak ondertussen de walnoten grof. Schaaf of snijd de courgette in lange dunne linten. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer met schil in parten.

Courgette bakken
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Haal de courgettelinten uit de pan en meng in een saladekom met wittewijnazijn, peper en zout. De courgettelinten mogen afkoelen.

Peer bakken
4

Smelt ondertussen de roomboter in een andere koekenpan en bak de partjes peer 8 – 16 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren. Wanneer de peer nog hard is, zal het wat langer duren voor de peer zacht gebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.

Salade maken
5

Meng de gemengde sla met de (afgekoelde) courgettelinten. Voeg eventueel extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gepofte aardappelen over de borden. Schep de salade ernaast en garneer de salade met de peer, de Deense blauwe kaas en de walnoten.