Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
¾ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Peer
½ stuk(s)
Ui
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
40 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Rucola en veldsla
1 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Wittewijnazijn
¼ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de courgette. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in partjes. Snipper de ui.
Verdeel de courgettelinten over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de courgettelinten 8 - 10 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Haal de courgette uit de oven en meng in een saladekom met de ui, wittewijnazijn, peper en zout (zie Tip).
Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan in de volgende stap mee met de aardappelblokjes.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 15 - 20 minuten.
Verhit de roomboter in een tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak de peerpartjes 8 - 16 minuten, of tot de buitenkant begint te kleuren. Als de peer nog hard is zal het wat langer duren voor hij zachtgebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.
Weetje: Peer bevat bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus, of voor tussendoor.
Voeg de sla toe aan de saladekom en meng met de courgettelinten en ui. Voeg eventueel extra vierge olijfolie toe naar smaak en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gebakken aardappelen over de borden. Schep de salade ernaast en garneer met de peer, blauwekaasblokjes en geroosterde walnootstukjes.