Salade met varkenshaas, gebakken appel en blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met varkenshaas, gebakken appel en blauwe kaas

Salade met varkenshaas, gebakken appel en blauwe kaas

met botersla, komkommer en knoflookciabatta

De schimmel in blauwe kaas is penicillium, een onschadelijke, eetbare schimmel die wordt toegevoegd om de kenmerkende blauwe aderen en de uitgesproken pittige smaak te creëren.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola

100 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2294 kJ
Energie (kcal)548 kcal
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten39.9 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels6.3 g
Eiwitten31.4 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Brood roosteren
1

Snijd het bruine broodje in sneetjes. Meng in een kleine kom 1/2 el olijfolie per persoon en de knoflook tot een knoflookolie. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de broodsneetjes met de knoflookolie. Leg het brood op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.

Varkenshaas bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Leg de varkenshaas in de pan, verlaag het vuur en bak in 10 – 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.

Appel karamelliseren
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de appelpartjes 6 – 8 minuten, of tot de buitenkant begint te kleuren. Voeg 1/2 el suiker per persoon toe en laat het geheel 1 - 2 minuten karamelliseren. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en kook de azijn nog 1 - 2 minuten in. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.

Serveren
4

Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de salade over de borden en garneer met de blauwe kaas. Leg de varkenshaas ernaast en verdeel de appel met saus erover. Serveer het geroosterde brood ernaast.

Weetje: Wist je dat elke portie meer dan 300 gram groente bevat? Dat maakt deze maaltijd rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. Verder voeg je maar weinig zout toe, wat deze maaltijd helemaal in balans houdt!