Salmon with Creamy Dill Sauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salmon with Creamy Dill Sauce

Salmon with Creamy Dill Sauce

met sperziebonen, wortel en aardappelpuree

Zalm behoort tot de vette vissoorten - deze zijn hoog in goede vetzuren en beschermen daardoor tegen hart- en vaatziekten.

Labels:
Familie
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Aardappelen

100 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Bloem

50 ml

Water voor saus

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3455 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd16.4 g
Koolhydraten63.1 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels15.6 g
Eiwitten30.4 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Aluminiumfolie
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. 
  • Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en houd afgedekt warm. 
Groenten bakken
2
  • Schenk een bodempje water in een wok of hapjespan met deksel. Voeg een snufje zout en de wortel en sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 4 - 6 minuten zachtjes koken. Giet eventueel af.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de dille fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan. Fruit de ui en de helft van de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de sperziebonen en wortel toe en roerbak 4 - 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. 
Zalm bakken
3
  • Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 - 3 minuten op de huid.
  • Verlaag het vuur en bak de zalm nog 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Verhit de roomboter in de pan van de vis op middelhoog vuur en fruit de overige knoflook met de bloem 1 minuut.
  • Blus de pan af met de kookroom en de aangegeven hoeveelheid water voor saus. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de dille toe. Kook het geheel nog 3 minuten.
Saus maken en serveren
4
  • Stamp ondertussen de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree en voeg wat kookvocht en 1 tl mosterd per persoon toe om het smeuïg te maken. Breng de puree op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelen, de groenten en de zalm over de borden.
  • Serveer een beetje dilleroomsaus over de zalm en de overige saus in een schaaltje ernaast.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

5
6