Saltimbocca van kip en serranoham met witte wijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saltimbocca van kip en serranoham met witte wijn

Saltimbocca van kip en serranoham met witte wijn

met orzo, cherrytomaten en rucola

Saltimbocca is een Italiaanse specialiteit. Traditionaal bestaat het uit dunne lapjes kalfsvlees, bedekt met rauwe ham en salie die worden nagesmoord in witte wijn.

Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

2.5 gram

Verse salie

1 stuk(s)

Kipfilet

20 gram

Serranoham

85 gram

Orzo

⅖ stuk(s)

Witte wijn

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Citroen

30 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

125 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)761 kcal
Energie (kJ)3183 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers12 g
Vezels5 g
Eiwitten51 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid 125 ml kippenbouillon per persoon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Tip: Kook je liever zonder wijn? Bereid dan 200 ml kippenbouillon per persoon.

Kip omwikkelen
2

Ris ondertussen de blaadjes van de salie. Snijd de kipfilet in de lengte door de helft, zodat je twee smallere kipfilets krijgt. Bestrooi de kip met peper en zout. Leg op elke kipfilet twee blaadjes salie en wikkel de serranoham om de kipfilet. Bewaar apart tot stap 4.

Orzo bereiden
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de helft van de ui 2 minuten. Voeg de orzo en de helft van de knoflook toe en bak 1 minuut aan. Blus af met 50 ml witte wijn per persoon. Voeg vervolgens 125 ml kippenbouillon per persoon toe, dek af en laat 10 - 12 minuten zachtjes koken. Meng daarna de helft van de grana padano-vlokken door de orzo.

Bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de overige ui en de kipfilet met serranoham toe en bak in 2 - 3 minuten rondom bruin.

Saus maken
5

Voeg de rode cherrytomaten, de overige knoflook, de salie en 25 ml witte wijn per persoon toe aan de kip en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de citroen in partjes.

Serveren
6

Verdeel de rucola over diepe borden. Leg de orzo op de rucola. Serveer 2 saltimbocca's per persoon en verdeel de rode cherrytomaten en de overige saus over de orzo. Garneer met de overige grana padano-vlokken en een partje citroen.