Zweedse gehaktballetjes recepten

Ontdek onze recepten voor heerlijke Zweedse gehaktballetjes gecombineerd met broccoli en kaas. Geniet van deze klassieker uit de Zweedse keuken!

Bekijk onze beste Scandinavische recepten

Zweedse gehaktballetjes recepten

Ontdek deze Zweedse gehaktballetjes recepten en laat je inspireren door HelloFresh

Zweedse gehaktballetjes met broccoli recepten

Ontdek deze Zweedse gehaktballetjes met broccoli recepten en laat je inspireren door HelloFresh

Zweedse gehaktballetjes met kaas recepten

Ontdek deze Zweedse gehaktballetjes met kaas recepten en laat je inspireren door HelloFresh

Veelgestelde vragen over Scandinavische recepten

Wat maakt Zweedse gehaktballetjes Zweeds?

Zweedse gehaktballetjes, of 'köttbullar', worden gemaakt van een mengsel van rundvlees en varkensvlees, en gekruid met de speciale Zweedse kruidenmix 'allroundkrydda', die de typerende nootmuskaat en witte peper bevat.

Hoe weet je of gehaktballetjes gaar zijn?

Gehaktballetjes zijn gaar wanneer ze een interne temperatuur van minimaal 70 °C hebben bereikt. Daarnaast moeten ze volledig doorbakken zijn en vanbinnen niet meer roze kleuren. Gebruik een kookthermometer om de interne temperatuur te meten.

Kun je Zweedse gehaktballetjes koud eten?

Ja, eenmaal bereid kun je Zweedse gehaktballetjes prima koud eten. Ze zijn heerlijk als onderdeel van een salade, op een broodje of gewoon als snack. Zorg er wel voor dat ze goed zijn bewaard en niet langer dan twee uur op kamertemperatuur hebben gestaan.
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

Krijg tot wel € 100,- korting
Krijg tot wel € 90 korting + cadeaus!

Inclusief gratis bezorging