Zweedse gehaktballetjes recepten
Ontdek onze recepten voor heerlijke Zweedse gehaktballetjes gecombineerd met broccoli en kaas. Geniet van deze klassieker uit de Zweedse keuken!
Beste Zweedse gehaktballetjes recepten van HelloFresh
Zweedse gehaktballetjes recepten
Ontdek deze Zweedse gehaktballetjes recepten en laat je inspireren door HelloFreshZweedse gehaktballetjes recepten
Zweedse gehaktballetjes met broccoli recepten
Ontdek deze Zweedse gehaktballetjes met broccoli recepten en laat je inspireren door HelloFreshZweedse gehaktballetjes met broccoli recepten
Zweedse gehaktballetjes met kaas recepten
Ontdek deze Zweedse gehaktballetjes met kaas recepten en laat je inspireren door HelloFreshVeelgestelde vragen over Scandinavische recepten
Wat maakt Zweedse gehaktballetjes Zweeds?
Zweedse gehaktballetjes, of 'köttbullar', worden gemaakt van een mengsel van rundvlees en varkensvlees, en gekruid met de speciale Zweedse kruidenmix 'allroundkrydda', die de typerende nootmuskaat en witte peper bevat.
Hoe weet je of gehaktballetjes gaar zijn?
Gehaktballetjes zijn gaar wanneer ze een interne temperatuur van minimaal 70 °C hebben bereikt. Daarnaast moeten ze volledig doorbakken zijn en vanbinnen niet meer roze kleuren. Gebruik een kookthermometer om de interne temperatuur te meten.
Kun je Zweedse gehaktballetjes koud eten?
Ja, eenmaal bereid kun je Zweedse gehaktballetjes prima koud eten. Ze zijn heerlijk als onderdeel van een salade, op een broodje of gewoon als snack. Zorg er wel voor dat ze goed zijn bewaard en niet langer dan twee uur op kamertemperatuur hebben gestaan.
Recepten die je met liefde kookt!
Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten