Scandinavische salade met dorade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Scandinavische salade met dorade

Scandinavische salade met dorade

Met gebakken aardappelen

In Scandinavië zijn ze gek op dille. Dit verfijnde kruid heeft een licht anijsachtige smaak en is erg populair als smaakmaker in visgerechten. Wij hebben dit keer voor dorade gekozen. Dorade, ook wel bekend als goudbrasem, is een witvis met een stevige, volle smaak. De vis is gemakkelijk te bereiden en dat doe je vandaag door hem kort te bakken met mosterd voor extra pit.

Labels:
Kook mij eerst
Familie
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

¼ stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Little gem

1 stuk(s)

Doradefilet met huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing

½ el

Extra vierge olijfolie

3 tl

Mosterd

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2410 kJ
Energie (kcal)576 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels7 g
Eiwitten28 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd de komkommer in dunne plakken. Hak de dille grof en snipper de sjalot. Snijd de little gem in smalle reepjes.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de komkommer, sjalot, little gem en de dille door de dressing.

Dorade insmeren
4

Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de doradefilet goed in met de overige mosterd – gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

Dorade bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de doradefilet 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de Scandinavische salade met de gebakken aardappelen en de mosterddorade.