In Scandinavië zijn ze gek op dille. Dit verfijnde kruid heeft een licht anijsachtige smaak en is erg populair als smaakmaker in visgerechten. Wij hebben dit keer voor dorade gekozen. Dorade, ook wel bekend als goudbrasem, is een witvis met een volle smaak. De vis is gemakkelijk te bereiden en dat doe je vandaag door hem kort te bakken met mosterd voor extra pit.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Sjalot
¼ head
Botersla
stuk(s)
Little gem
1 stuk(s)
Doradefilet
(Bevat Vis)
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
3 tl
Mosterd
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat aardappelen super gezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, onze belangrijkste energiebron, rijk aan kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.
Snijd de komkommer in dunne plakken. Hak de dille grof en snipper de sjalot. Snijd de sla in smalle reepjes.
Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de komkommer, sjalot, sla en de dille door de dressing (zie TIP).
Tip: Houd je niet van rauwe sjalot? Bak hem dan in stap 5 mee met de doradefilet.
Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de doradefilet goed in met de overige mosterd – gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de doradefilet 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken aardappelen en leg de mosterddorade erop.