Heekfilet is een witvis met een zachte, milde smaak. In dit gerecht serveer je de vis bij een kleurrijke Scandinavisch-geïnspireerde salade. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën. Zit er romaine sla in jouw box in plaats van lollo biondo? Geen zorgen, het recept blijft verder hetzelfde en het smaakt net zo lekker.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
½ bosje(s)
Radijs
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
2.5 gram
Verse dille
¼ stuk(s)
Ui
⅓ head
Romaine
1 stuk(s)
Heekfilet
½ stuk(s)
Tomaat
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
3 tl
Mosterd
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.
Snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Hak de dille grof en snipper de ui. Snijd de lollo biondo fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de radijs, komkommer, ui, lollo biondo, tomaat en de dille door de dressing.
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan in stap 5 mee met de heekfilet.
Dep de heekfilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de visfilet goed in met de overige mosterd – gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 2 - 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken aardappelen en leg de heekfilet met mosterd erop.
Tip: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, bevat weinig zout en calorieën en is dus lekker licht en evenwichtig.