Scandinavische salade met heekfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Scandinavische salade met heekfilet

Scandinavische salade met heekfilet

met lollo biondo, verse dille en gebakken aardappelen

Heekfilet is een witvis met een zachte, milde smaak. In dit gerecht serveer je de vis bij een kleurrijke Scandinavisch-geïnspireerde salade. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën. Zit er romaine sla in jouw box in plaats van lollo biondo? Geen zorgen, het recept blijft verder hetzelfde en het smaakt net zo lekker.

Labels:
Familie
Extra groente
Caloriebewust
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

2.5 gram

Verse dille

¼ stuk(s)

Ui

⅓ head

Romaine

1 stuk(s)

Heekfilet

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

3 tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)577 kcal
Energie (kJ)2415 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels8.1 g
Eiwitten30 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Snijden
2

Snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Hak de dille grof en snipper de ui. Snijd de lollo biondo fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de radijs, komkommer, ui, lollo biondo, tomaat en de dille door de dressing.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan in stap 5 mee met de heekfilet.

Heekfilet insmeren
4

Dep de heekfilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de visfilet goed in met de overige mosterd – gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

Heekfilet bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 2 - 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken aardappelen en leg de heekfilet met mosterd erop.

Tip: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, bevat weinig zout en calorieën en is dus lekker licht en evenwichtig.