Scandinavische salade met lengfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Scandinavische salade met lengfilet

Scandinavische salade met lengfilet

met ijsbergsla, verse dille en gebakken aardappelen

Onze dorade heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Labels:
Caloriebewust
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ bosje(s)

Radijs

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

2.5 gram

Verse dille

¼ stuk(s)

Ui

⅕ head

IJsbergsla

stuk(s)

Lengfilet

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

3 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)534 kcal
Energie (kJ)2234 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers7 g
Vezels3.4 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Snijden
2

Snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Hak de dille grof en snipper de ui. Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de radijs, komkommer, ui, ijsbergsla en de dille door de dressing.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan in stap 5 mee met de lengfilet.

Leng voorbereiden
4

Dep de lengfilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de lengfilet goed in met de overige mosterd – gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

Leng bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de lengfilet 1 – 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken aardappelen en leg de leng met mosterd erop.

Tip: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, bevat weinig zout en calorieën en is dus lekker licht en evenwichtig.