Scandinavische salade met schelvisfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Scandinavische salade met schelvisfilet

Scandinavische salade met schelvisfilet

met lollo biondo, verse dille en gebakken aardappelen

De schelvis in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ bosje(s)

Radijs

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

2.5 gram

Verse dille

¼ stuk(s)

Ui

½ head

Lollo biondo

1 stuk(s)

Schelvisfilet

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

3 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)511 kcal
Energie (kJ)2138 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers10 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in partjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Snijden
2

Snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Hak de dille grof en snipper de ui. Snijd de lollo biondo fijn.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de radijs, komkommer, ui, lollo biondo en de dille door de dressing.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak het dan in stap 5 mee met de vis.

Vis insmeren
4

Dep de vis droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de vis goed in met de overige mosterd. Gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken aardappelen en leg de vis met mosterd erbovenop.

Tip: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, bevat weinig zout en calorieën en is dus lekker licht en evenwichtig.