De schelvis in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
½ bosje(s)
Radijs
¼ stuk(s)
[Mini-]komkommer
2.5 gram
Verse dille
¼ stuk(s)
Ui
½ head
Lollo biondo
1 stuk(s)
Schelvisfilet
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
3 tl
Mosterd
½ el
[Plantaardige] roomboter
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in partjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.
Snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Hak de dille grof en snipper de ui. Snijd de lollo biondo fijn.
Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de radijs, komkommer, ui, lollo biondo en de dille door de dressing.
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak het dan in stap 5 mee met de vis.
Dep de vis droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de vis goed in met de overige mosterd. Gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken aardappelen en leg de vis met mosterd erbovenop.
Tip: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, bevat weinig zout en calorieën en is dus lekker licht en evenwichtig.