De schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, maar zijn smaak is sterker dan die van kabeljauw. De vis is goed te herkennen aan zijn zwarte zijlijn en de eveneens zwarte vlek achter de kieuwen, die ook wel de petrusduim genoemd wordt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Peen
250 gram
Vastkokende aardappelen
1 stuk(s)
Schelvisfilet zonder huid
(Bevat Vis)
5 stuk(s)
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
2 el
Volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig, snijd in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten.
Kook de bospeen en aardappelen samen 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verdeel de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en bak 15 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd of knip de bieslook klein. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
Dep als de oventijd bijna om is de vis droog met keukenpapier. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de schelvisfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Roer de bieslooksaus door het bakvet van de vis.
Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden, leg de schelvisfilet er op en serveer met de bieslooksaus.