Schelvis met bieslooksaus en geroosterde bospeen en aardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvis met bieslooksaus en geroosterde bospeen en aardappelen

Schelvis met bieslooksaus en geroosterde bospeen en aardappelen

Schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen. De schelvis heeft als duidelijk kenmerk de zwarte zijlijn en de zwarte vlek achter de kieuwen, de zogenaamde 'petrusduim'. De schelvis voedt zich met kleine kreeftjes, mosselen en kleine visjes.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Peen

250 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

5 takje(s)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

2 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)537 kcal
Energie (kJ)2247 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten26 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

1

Verwarm de oven op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen en aardappelen.

Snijd de bospeen in de lengte doormidden.
2

Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Schil of was de aardappelen (alexia) grondig, snijd in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten. Kook de bospeen en aardappelen samen, in de pan met deksel, 10 minuten. Giet daarna af.

3

Verdeel vervolgens de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en bak 15 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de schelvisfilet.
4

Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de schelvisfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur, haal de schelvisfilet uit de pan en dek af met alluminiumfolie om warm te houden.

Roer de crème fraîche door de pan.
5

Snijd of knip de bieslook klein. Roer de crème fraîche, mosterd en bieslook door het bakvet van de vis. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden, leg er de schelvisfilet op en serveer met de bieslook-crèmesaus.