Schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen. De schelvis heeft als duidelijk kenmerk de zwarte zijlijn en de zwarte vlek achter de kieuwen, de zogenaamde 'petrusduim'. De schelvis voedt zich met kleine kreeftjes, mosselen en kleine visjes.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Peen
250 gram
Vastkokende aardappelen
1 stuk(s)
Schelvisfilet zonder huid
(Bevat Vis)
5 takje(s)
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
2 el
Crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Verwarm de oven op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen en aardappelen.
Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Schil of was de aardappelen (alexia) grondig, snijd in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten. Kook de bospeen en aardappelen samen, in de pan met deksel, 10 minuten. Giet daarna af.
Verdeel vervolgens de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en bak 15 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.
Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de schelvisfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur, haal de schelvisfilet uit de pan en dek af met alluminiumfolie om warm te houden.
Snijd of knip de bieslook klein. Roer de crème fraîche, mosterd en bieslook door het bakvet van de vis. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden, leg er de schelvisfilet op en serveer met de bieslook-crèmesaus.