Schelvis met gebakken bospeen en zilvervliesrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvis met gebakken bospeen en zilvervliesrijst

Schelvis met gebakken bospeen en zilvervliesrijst

Met een mosterd-dille-yoghurtsaus

Help de chef om de bospenen te wassen. Omdat wortelen onder de grond groeien kan het zijn dat er nog wat zand aan de wortelen zit. Dit smaakt natuurlijk niet lekker op je bord!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 takje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

85 gram

Zilvervliesrijst

200 gram

Peen

1 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

3 el

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)687 kcal
Energie (kJ)2874 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Kook 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de rijst. Snijd de dille fijn.

2

Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd het groen van de bospeen, maar laat nog een klein stukje zitten.
3

Was ondertussen de bospeen grondig. Snijd het groen van de bospeen, maar laat nog een klein stukje zitten. Halveer grote bospenen. Kook 10 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af.

4

Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de bospeen nog 5 minuten in de koekenpan op middelmatig vuur.

Bak de schelvis twee minuten aan elke kant.
5

Verhit ondertussen de olijfolie in een andere koekenpan en bak de schelvis 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.

Breng de yoghurt met de mosterd zachtjes aan de kook.
6

Breng in een van de pannen met deksel de yoghurt met de mosterd zachtjes aan de kook. Voeg de helft van de dille toe en roer door.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel de schelvis, peen en rijst over de borden. Serveer met de warme mosterd-dille-yoghurtsaus en garneer met de overige dille.