Naast de zachte schelvis spelen groenten in dit gerecht een grote rol. Prei wordt vaak gebruikt als smaakmaker, zoals ui of knoflook, maar is ook heerlijk als hoofdingrediënt. Doordat je hem smoort - met deksel op de pan gaart in eigen vocht - behoud je alle smaken. De witlof karameliseer je met honing, waardoor hij lekker zoet wordt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Vastkokende aardappelen
1 stuk(s)
Witlof
1 stuk(s)
Prei
¼ tl
Nootmuskaat
1 tl
Geel mosterdzaad
(Bevat Mosterd)
1 stuk(s)
Schelvisfilet zonder huid
(Bevat Vis)
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Honing
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de witlof in de lengte in parten. Laat de harde kern zitten, zodat de bladeren aan de stronk vast bljven.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de witlof 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur lager, besprenkel de witlof met de honing, bestrooi met peper en zout en karameliseer de witlof, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor voorzichtig om. Haal vervolgens uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de prei in ringen en rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.
Verhit een pan met deksel op middelhoog vuur en rooster het mosterdzaad 1 minuut. Voeg de roomboter toe en laat 30 seconden smelten. Voeg de prei, de nootmuskaat en de mosterd toe aan de pan en smoor de prei, afgedekt, 10 – 12 minuten op middellaag vuur. Breng goed op smaak met peper en zout.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de schelvis 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelen, prei, witlof en schelvis over de borden. Garneer met een snufje nootmuskaat naar smaak.