In Turkije en India produceren én eten ze meer dan de helft van alle linzen wereldwijd. Maar ook hier zijn deze supergezonde peulvruchten erg populair. Niet zo gek, want linzen zijn niet alleen lekker en veelzijdig, ze zitten vol eiwitten, ijzer en vitamine B. Linzen zorgen ook voor koolhydraten, daarom is het niet nodig om bijvoorbeeld aardappelen of rijst aan dit gerecht toe te voegen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Peen
100 gram
Prei
40 gram
Spekblokjes
½ blik(ken)
Linzen
1 gram
Schelvisfilet zonder huid
(Bevat Vis)
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peen in kleine blokjes van ½ cm en de prei in fijne ringen.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de peen en prei toe en bak de groenten, afgedekt, 5 – 7 minuten op middelhoog vuur. De peen mag knapperig blijven.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Laat de linzen uitlekken.
Voeg de spekblokjes en de linzen toe aan de wok of hapjespan met de gebakken peen en prei en breng op smaak met peper en zout. Houd warm tot serveren.
Dep de schelvisfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan als waarin de spekblokjes zijn gebakken en bak de schelvisfilet 1 – 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout
Verdeel het linzen-groentemengsel over diepe borden en serveer met de schelvisfilet.