Schelvisfilet met linzen en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvisfilet met linzen en spekjes

Schelvisfilet met linzen en spekjes

Met wortel en prei

Snel, weinig afwas én om je vingers bij af te likken – wat wil je nog meer? Schelvis behoort tot de kabeljauwachtigen en lijkt qua smaak dan ook veel op kabeljauw, het is alleen wat zachter van structuur. De linzen in dit gerecht zijn niet alleen lekker, ze zitten vol eiwitten, ijzer en vitamine B. Linzen zorgen ook voor koolhydraten, daarom is het niet nodig om bijvoorbeeld aardappelen of rijst aan dit gerecht toe te voegen.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Prei

25 gram

Spekreepjes

½ blik(ken)

Linzen

1 stuk(s)

Schelvisfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)438 kcal
Energie (kJ)1833 kJ
Vetten19.5 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten30.8 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels12.8 g
Eiwitten28.4 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peen in kleine blokjes van 1/2 cm en de prei in fijne ringen.

Groenten bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg vervolgens de peen en prei toe en bak de groenten, afgedekt, 5 - 7 minuten op middelhoog vuur of totdat ze naar wens zijn. De peen mag knapperig blijven.

Spekblokjes uitbakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 - 4 minuten knapperig. Laat de linzen uitlekken.

Mengen
4

Voeg de spekblokjes, de linzen en per persoon 1 tl witte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan met de gebakken peen en prei en breng op smaak met peper en zout (zie TIP).

Tip: TIP: Let op: spek is al zout van zichzelf. Proef goed en breng dit gerecht vooral op smaak met peper.

Vis bakken
5

Dep de schelvisfilet droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan als waarin de spekblokjes zijn gebakken en bak de schelvisfilet 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de het linzen-groentemengsel over diepe borden en serveer met de schelvisfilet.