Snel, weinig afwas én om je vingers bij af te likken – wat wil je nog meer? Schelvis behoort tot de kabeljauwachtigen en lijkt qua smaak dan ook veel op kabeljauw, het is alleen wat zachter van structuur. De linzen in dit gerecht zijn niet alleen lekker, ze zitten vol eiwitten, ijzer en vitamine B. Linzen zorgen ook voor koolhydraten, daarom is het niet nodig om bijvoorbeeld aardappelen of rijst aan dit gerecht toe te voegen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Prei
25 gram
Spekreepjes
½ blik(ken)
Linzen
1 stuk(s)
Schelvisfilet
(Bevat Vis)
1 tl
Witte balsamicoazijn
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peen in kleine blokjes van 1/2 cm en de prei in fijne ringen.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg vervolgens de peen en prei toe en bak de groenten, afgedekt, 5 - 7 minuten op middelhoog vuur of totdat ze naar wens zijn. De peen mag knapperig blijven.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 - 4 minuten knapperig. Laat de linzen uitlekken.
Voeg de spekblokjes, de linzen en per persoon 1 tl witte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan met de gebakken peen en prei en breng op smaak met peper en zout (zie TIP).
Tip: TIP: Let op: spek is al zout van zichzelf. Proef goed en breng dit gerecht vooral op smaak met peper.
Dep de schelvisfilet droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan als waarin de spekblokjes zijn gebakken en bak de schelvisfilet 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de het linzen-groentemengsel over diepe borden en serveer met de schelvisfilet.