Dit gerecht bestaat uit een spannende combinatie van linzen, venkel en wortel. Het smaakt zoet door de anijs en fris door de citroen en bladpeterselie. Daarbovenop serveer je een stukje scholfilet, een platvis die tot de familie van de schol-achtigen behoort en veel eiwitten, vitaminen en mineralen bevat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Peen
200 gram
Vastkokende aardappelen
100 gram
Venkel
3 bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Citroen
40 gram
Groene linzen
1 stuk(s)
Scholfilet
(Bevat Vis)
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een grote pan met deksel voor de bospeen en aardappelen. Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd daarna in kleine stukken van 2 - 3 cm.
Kook de bospeen en aardappelen samen, in de grote pan met deksel, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet af en laat daarna uitstomen zonder deksel.
Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes. Snijd de bladpeterselie fijn, pers de citroen uit en snijd daarna 1 plakje van de uitgeknepen citroen per persoon.
Kook de linzen in een pan met deksel met 150 ml water persoon in 20 - 25 minuten op laag vuur droog en roer regelmatig. Doe ondertussen de gekookte bospeen, aardappelen en venkel in een ovenschaal en meng met het grootste deel van de bladpeterselie, de helft van de olijfolie, 1 tl citroensap per persoon en peper en zout naar smaak. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of totdat de venkel zacht is.
Verhit als de oventijd bijna om is de overige olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilet en citroen beide 2 minuten aan elke kant. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap en breng op smaak met peper en zout.
Meng de linzen door de groenten in de ovenschaal en schenk het bakvet van de vis eroverheen. Serveer de aardappel-wortel-venkel-linzensalade met de gebakken scholfilet en citroen. Garneer met de overige bladpeterselie.