Vegetarische burger met blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische burger met blauwe kaas

Vegetarische burger met blauwe kaas

met peer-balsamicosalade en zelfgemaakte frieten

Peren zijn niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam! Ze zitten boordevol vezels, vitamine C, en kalium, wat goed is voor je spijsvertering, immuunsysteem en bloeddruk.

Labels:
Veggie
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Soja
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Mc2 Burger van De Vegetarische Slager

(Bevat Tarwe, Eieren, Soja Kan bevatten Mosterd, Selderij)

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Rucola

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3596 kJ
Energie (kcal)860 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten83.1 g
waarvan suikers23.4 g
Vezels15.3 g
Eiwitten30.6 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Hapjespan
Koekenpan met deksel

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de helft van de peer in plakjes en de rest in blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel.

Weetje: Peer is niet alleen lekker, het bevat ook nog eens bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een gezonde toevoeging aan je maaltijd dus, of uit het vuistje tussendoor. 

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middellaag vuur. Bak de ui 7 - 9 minuten. Verhoog het vuur tot middelhoog, voeg de wortel toe en bak nog 1 minuut. Blus af met de honing en de helft van de zwarte balsamicoazijn. Voeg de groenten toe aan saladekom en laat afkoelen.

Burger bakken
4

Snijd het broodje open en bak de laatste 4 - 6 minuten mee met de frieten in de oven. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de burger 2 - 3 minuten per kant. Zet het vuur lager en verdeel de helft van de blauwe kaas over de burgers. Dek de pan af en laat de kaas 1 minuut smelten.

Salade maken
5

Voeg vlak voor het serveren de rucola, de peerblokjes, de mosterd, de extra vierge olijfolie en de overige balsamicoazijn toe aan de saladekom. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Besmeer het brood met wat mayonaise en leg wat van de salade erop. Beleg met de peerplakjes en de burger. Serveer de frietjes en de overige salade ernaast. Garneer met de overige blauwe kaas. Serveer met mayonaise naar smaak.