Vandaag maak jij een variant van de Shepherd’s pie. Typisch aan een Shepherd’s pie is lamsvlees met ui in een jus of saus met daarop aardappelpuree. Wij zijn benieuwd hoe deze variant in de smaak valt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Lamsgehakt
½
Tomatenpuree
15 ml
Worcestershiresaus
(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
1 stuk(s)
Laurierblad
100 gram
Doperwten in blik
25 gram
Geraspte cheddar
½ el
Bloem
1 tl
Mosterd
75 ml
Zoutarme runderbouillon
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
5 ml
[Plantaardige] melk
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Snijd vervolgens de peen in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de peen toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.
Tip: Peen zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. (Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei).
Bereid de bouillon. Voeg per persoon: 1/2 blikje tomatenpuree, 1 zakje worcestershire saus, 1/3 zakje gedroogde tijm, 1/2 el bloem en het laurierblad toe aan de hapjespan. Meng alles goed door elkaar en voeg vervolgens de bouillon toe. Laat dit geheel 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet de doperwten af en voeg de doperwten de laatste 4 minuten toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Haal het laurierblad uit de saus. Schep vervolgens de saus in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree hier overheen. Garneer met de geraspte cheddar en bak de Shepherd's pie 15 - 20 minuten in de oven, of tot de cheddar goudbruin is.
Verdeel de Shepherd's pie over de borden.