Shrimp salad with a green dressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Allergenen :
Eieren
Mosterd
Soja
Schaaldieren
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ head

Lollo biondo

½ stuk(s)

Avocado

10 gram

Kappertjes

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

5 gram

Verse dille & bieslook

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

¼ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

100 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2131 kJ
Energie (kcal)509 kcal
Vetten32.7 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten25.1 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels9.1 g
Eiwitten24.5 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Hoge kom

Instructies

1
  • Very finely chop the onion. Mix in a small bowl with the vinegar and sugar.
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan and cook the baby potatoes for 3 - 5 minutes until warm.
2
  • Quarter the fennel and remove the tough core, then chop the fennel into strips.
  • In a tall container mix together half of the avocado with half of the fresh herbs, garlic, mustard and extra vierge olive oil. Use an immersion blender to make a smooth dressing and season to taste with salt and pepper.
3
  • Heat a drizzle of olive oil in a wok or deep frying pan over medium-high heat. Fry the shrimp for 3 minutes until done, then remove from the pan and set aside. 
  • Mix the baby potatoes with the mayonaise and the rest of the chives.
4
  • Finely chop the hazelnut and rest of the dill.
  • Roughly shred the lettuce and mix with the dressing, capers and the fennel.
  • Top the salad with the baby potaties, pickled red onion, shrimp, rest of the avocado and finely the chopped hazelnut and dill.