Shrimp tostada's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Shrimp tostada's

with creamy guacamole | 2 servings

Labels:
Recept
Allergenen :
Schaaldieren
Mosterd
Soja
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Avocado

160 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

50 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

4 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

½ tl

Zout

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2394 kJ
Energie (kcal)572 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten48.3 g
waarvan suikers3.9 g
Vezels5.2 g
Eiwitten19.2 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan

Instructies

1
  • Preheat the oven to 200°C.
  • Place the tortillas on a parchment-lined baking sheet. Drizzle some olive oil on each tortilla.
  • Place in the oven and bake for 4 - 5 min until golden. Remove from the oven and set aside to cool.
2
  • Halve and pit the avocado, then scoop out the flesh and add to a bowl. 
  • Cut the lime into wedges.
  • Mash the avocado with a fork. 
  • Mix the avocado with the juice of one lime wedge, then season with salt and pepper.
3
  • Heat a drizzle of olive oil in a frying pan over medium-high heat.
  • Add the shrimp and season with the Mexican-style spices as well as the salt. 
  • Fry for 3 - 4 minutes. 
4
  • Transfer the crispy tortillas to a plate and spread the guacamole evenly on top of each one.
  • Top with the shrimp and finish with a drizzle of the Sriracha mayo. 
  • Garnish with the rest of the lime wedges.