In deze orzo combineer je zoete smaken met hartige pecorino. Pecorino is vrij zout van smaak, omdat deze kaas tijdens de bereiding in zeewater gewassen wordt. Een klassieke Siciliaanse smaakcombinatie die gemakkelijk te bereiden is. Buon appetito!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Broccoli
70 gram
Orzo
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
20 gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
10 gram
Pijnboompitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
25 gram
Geraspte pecorino
(Bevat Melk (inclusief lactose))
500 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn.
Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Kook de broccoli samen met de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel (zie tip). Voeg halverwege de rozijnen toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en pijnboompitten 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 – 5 minuten los op middelhoog vuur.
Voeg de broccoli, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 – 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.