Indiase dahlsoep met zelfgemaakt naanbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indiase dahlsoep met zelfgemaakt naanbrood

Indiase dahlsoep met zelfgemaakt naanbrood

3 - 4 porties | met mangochutney en yoghurtdip

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

350 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

2 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten Selderij)

160 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

½ zakje(s)

Garam masala

1000 ml

Verse Indiase dahlsoep

(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Gluten, Sulfiet, Soja, Eieren, Selderij, Noten, Vis, Pinda's, Lupine)

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Bloem

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4937 kJ
Energie (kcal)1180 kcal
Vetten48.8 g
waarvan verzadigd34.6 g
Koolhydraten150.3 g
waarvan suikers45.3 g
Vezels18.9 g
Eiwitten34.7 g
Zout7.5 g

Benodigdheden

Mengkom
Kom
Steelpan
Deegroller
Koekenpan

Instructies

1
  • Voeg 200g bloem, het bakpoeder, 230g yoghurt Griekse stijl en 1/2 tl zout toe aan een mengkom.
  • Kneed 1 minuut, tot het een plakkerige bal vormt (zie Tip).
  • Laat het deeg rusten tijdens de volgende stap.

Tip: Een plakkerig maar handelbaar deeg werkt het best. Als het deeg te droog is, voeg dan een beetje meer yoghurt toe. Als het deeg te nat is om te rollen, voeg dan een beetje meer bloem toe.

2
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Scheid de verse kruiden van elkaar en snijd fijn. Bewaar de verschillende kruiden apart van elkaar. 
  • Smelt de roomboter in een steelpan. Haal de pan van het vuur en voeg de knoflook en koriander toe. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kom de helft van de mangochutney met de overige yoghurt, de garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak), munt, wittewijnazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout. 
3
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke ballen.
  • Bestuif een deegroller en het aanrecht met bloem.
  • Rol elke bal uit tot een dunne naan met een diameter van 15 - 20 cm.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, elke naan 2 minuten per kant, of tot de naan goudbruin kleurt en bol staat.
4
  • Bestrijk de naanbroden wanneer ze gaar zijn met de knoflook-korianderboter.
  • Serveer de naan met de yoghurtsaus en de overige mangochutney ernaast.