Indiase dahlsoep met zelfgemaakt naanbrood
Indiase dahlsoep met zelfgemaakt naanbrood

Indiase dahlsoep met zelfgemaakt naanbrood

3 - 4 porties | met mangochutney en yoghurtdip

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Milk
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

200 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

350 g

Greek yogurt

(Contains Milk)

15 g

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

2 piece

Garlic

20 g

Fresh coriander & mint

(May be present Celery)

160 g

Mango chutney

(Contains Mustard)

½ sachet(s)

Garam Masala

1000 milliliters

Indian-style dahl soup

(Contains Mustard May be present Milk, Gluten, Sulphites, Soy, Egg, Celery, Tree nuts, Fish, Peanuts, Lupin)

Not included in your delivery

2 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Flour

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4937 kJ
Calories1180 kcal
Fat48.8 g
Saturated Fat34.6 g
Carbohydrate150.3 g
Sugar45.3 g
Dietary Fiber18.9 g
Protein34.7 g
Salt7.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Mixing Bowl
Bowl
Saucepan
Rolling Pin
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1
  • Voeg 200g bloem, het bakpoeder, 230g yoghurt Griekse stijl en 1/2 tl zout toe aan een mengkom.
  • Kneed 1 minuut, tot het een plakkerige bal vormt (zie Tip).
  • Laat het deeg rusten tijdens de volgende stap.

Tip: Een plakkerig maar handelbaar deeg werkt het best. Als het deeg te droog is, voeg dan een beetje meer yoghurt toe. Als het deeg te nat is om te rollen, voeg dan een beetje meer bloem toe.

2
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Scheid de verse kruiden van elkaar en snijd fijn. Bewaar de verschillende kruiden apart van elkaar. 
  • Smelt de roomboter in een steelpan. Haal de pan van het vuur en voeg de knoflook en koriander toe. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kom de helft van de mangochutney met de overige yoghurt, de garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak), munt, wittewijnazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout. 
3
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke ballen.
  • Bestuif een deegroller en het aanrecht met bloem.
  • Rol elke bal uit tot een dunne naan met een diameter van 15 - 20 cm.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, elke naan 2 minuten per kant, of tot de naan goudbruin kleurt en bol staat.
4
  • Bestrijk de naanbroden wanneer ze gaar zijn met de knoflook-korianderboter.
  • Serveer de naan met de yoghurtsaus en de overige mangochutney ernaast.