Simpele Mediterraanse pastasalade met meloen en witte kaas dressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Simpele Mediterraanse pastasalade met meloen en witte kaas dressing

Met sla, basilicum en munt

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Galiameloen

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse basilicum en munt

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

15 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2654 kJ
Energie (kcal)634 kcal
Vetten26.7 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten81.5 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels6.4 g
Eiwitten18.5 g
Zout1 g

Instructies

1
  • Breng een pan water met een 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook voor de pasta (zie Tip 1).
  • Snijd de meloen doormidden, verwijder de pitjes en de schil.
  • Snijd de meloen in kleine blokjes.
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten. Giet af en voeg opnieuw toe aan de pan (zie Tip 2).

Tip 1: Wil je tijd besparen? Gebruik dan de waterkoker om snel kokend water te hebben.

Tip 2: We serveren de pastasalade lauwwarm. Eet je hem liever koud, spoel dan de pasta goed onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.

2
  • Meng de rode pesto door de pasta en breng op smaak met peper en zout. Houdt afgedekt warm.
  • Rits de muntblaadjes van de takjes. Snijd de muntblaadjes en de basilicum fijn.
  • In een hoge kom voor een staafmixer, voeg de helft van de witte kaas, de helft van de verse kruiden en per persoon 1 tl witte wijnazijn, 1 el extra vierge olijfolie, 1 el water, peper en zout toe. 
  • Blend het geheel tot een gladde dressing. Voeg eventueel meer water of olijfolie toe als de dressing nog niet glad wordt. 

 

3
  • Voeg de sla en 1/3 van de dressing toe aan een saladekom en meng door elkaar. 
  • Voeg de pasta met pesto en de meloen toe.
  • Schep voorzichtig een paar keer om totdat alles goed verdeeld is. 
  • Breng op smaak met extra vierge olijfolie en zout.
4
  • Verdeel de sla met pasta en meloen over (diepe) borden. 
  • Besprenkel met de dressing. 
  • Verkruimel de rest van de witte kaas over de borden, garneer met de gehakte verse kruiden en serveer.