Veggie - quick 20 - mediterranean salad

Veggie - quick 20 - mediterranean salad

Met sla, basilicum en munt

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Galia melon

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

5 g

Fresh basil & mint

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

15 g

Pesto rosso

(Contains Milk, Cashews May be present Peanuts, Tree nuts)

20 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

White wine vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2654 kJ
Calories634 kcal
Fat26.7 g
Saturated Fat7.3 g
Carbohydrate81.5 g
Sugar17.4 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein18.5 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1
  • Breng een pan water met een 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook voor de pasta (zie Tip 1).
  • Snijd de meloen doormidden, verwijder de pitjes en de schil.
  • Snijd de meloen in kleine blokjes.
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten. Giet af en voeg opnieuw toe aan de pan (zie Tip 2).

Tip 1: Wil je tijd besparen? Gebruik dan de waterkoker om snel kokend water te hebben.

Tip 2: We serveren de pastasalade lauwwarm. Eet je hem liever koud, spoel dan de pasta goed onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.

2
  • Meng de rode pesto door de pasta en breng op smaak met peper en zout. Houdt afgedekt warm.
  • Rits de muntblaadjes van de takjes. Snijd de muntblaadjes en de basilicum fijn.
  • In een hoge kom voor een staafmixer, voeg de helft van de witte kaas, de helft van de verse kruiden en per persoon 1 tl witte wijnazijn, 1 el extra vierge olijfolie, 1 el water, peper en zout toe. 
  • Blend het geheel tot een gladde dressing. Voeg eventueel meer water of olijfolie toe als de dressing nog niet glad wordt. 

 

3
  • Voeg de sla en 1/3 van de dressing toe aan een saladekom en meng door elkaar. 
  • Voeg de pasta met pesto en de meloen toe.
  • Schep voorzichtig een paar keer om totdat alles goed verdeeld is. 
  • Breng op smaak met extra vierge olijfolie en zout.
4
  • Verdeel de sla met pasta en meloen over (diepe) borden. 
  • Besprenkel met de dressing. 
  • Verkruimel de rest van de witte kaas over de borden, garneer met de gehakte verse kruiden en serveer.